Kiki Bertens heeft vanavond een geweldige week bij het Premier Mandatory WTA-toernooi in de Spaanse hoofdstad Madrid niet af kunnen sluiten met een toernooizege. De nummer één van Nederland versloeg in haar weg naar de finale Maria Sakkari (Gri, 42), Anastasija Sevastova (Let, 17), Caroline Wozniacki (Den, 2), Maria Sharapova (Rus, 52) en Caroline Garcia (Fra, 7).

In de eindstrijd was de eveneens in bloedvorm verkerende Petra Kvitiova (Tsj, 10) in drie sets te sterk. De 28-jarige Tsjechische had bijna drie uur nodig om de twee jaar jongere Nederlandse met 7-6(6), 4-6 en 6-3 van zich af te schudden. Bertens had in de eerste twee sets grotendeels het beste van het spel. In de derde set begon de service van de Wateringse te haperen en produceerde ze tevens aanzienlijk meer onnodige fouten.

Kvitova boekte vandaag haar elfde overwinning op rij. Vorige week schreef ze het WTA-toernooi in Praag (Tsj) op haar naam. De Tsjechische wist het prestigieuze toernooi in Madrid al twee keer eerder op haar naam te schrijven.

Bertens heeft met deze finaleplaats 650 punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld. Hierdoor stijgt ze aankomende maandag naar de 15de plaats op de mondiale ranglijst, haar hoogste ranking tot op heden. Aankomende week staat het Premier WTA-toernooi in Rome (Ita) op het programma voor de 26-jarige Wateringse. Daar neemt ze het in de eerste ronde wederom op tegen Maria Sakkari (Gri, 42). In Madrid begon haar zegereeks tegen de Griekse.