Kiki Bertens is vanavond doorgedrongen tot de vierde ronde van Wimbledon. In de derde ronde knokte de nummer één van Nederland zich knap langs vijfvoudig Wimbledon-winnares Venus Williams (VS, 9).

Bertens kende een voortvarende start en trok de eerste set op dominante wijze met 6-2 naar zich toe. In het tweede bedrijf nam de 26-jarige Wateringse al snel een break voorsprong maar slaagde er niet in om de set uit te serveren. Williams sleepte de tiebreak uiteindelijk met 7-5 uit het vuur. In de derde set bleef Bertens wél koelbloedig en plaatste bij een 7-6 voorsprong de beslissende break. Na twee uur en drie kwartier zegevierde Bertens met 6-2, 6-7(5) en 8-6.

Voor het eerst in haar loopbaan slaat Bertens zich bij de laatste 16 speelsters op Wimbledon. Ze won deze editie van Wimbledon al evenveel partijen als al haar voorgaande deelnames aan het toernooi op het ‘heilige gras’ in Londen. Bertens heeft deze week 240 punten voor de wereldranglijst bij elkaar geslagen.

Maandag staat Bertens voor een plaats in de kwartfinales tegenover de winnaar van het duel tussen Karolina Pliskova (Tsj, 8) en Mihaela Buzarnescu (Roe, 28).