Kiki Bertens is er vandaag niet in geslaagd haar goede vorm van de afgelopen week voort te zetten. Na drie overtuigende zeges op onder andere de nummer 8 en 9 van de wereld verloor ze vandaag in de kwartfinales van het Premier WTA-toernooi in Toronto (Can). In de kwartfinale moest ze haar meerdere erkennen in het vijftiende reekshoofd Ashleigh Barty (Aus, 15). De 22-jarige Australische had slechts 54 minuten nodig om Bertens met 6-3 en 6-1 te verschalken.

Bertens kwam in haar drie voorgaande optredens in Toronto niet voorbij de tweede ronde. Deze kwartfinaleplaats levert haar 190 punten voor de wereldranglijst op. Hiermee stijgt ze aankomende maandag een plaats (naar de 17de) plaats op de mondiale ranglijst.

Aankomende week staat het Premier V WTA-toernooi van Cincinnati (VS) op het programma voor de 26-jarige Wateringse. Vorig jaar was de tweede ronde het eindstation. Daarin verloor ze van met 3-6 en 3-6 van Johanna Konta (GB).

Hogenkamp halve finalist in Koksijde
Richel Hogenkamp heeft vandaag de halve finale van het challengertoernooi in Koksijde (Bel)($25.000). De als eerste geplaatste Nederlandse won in de kwartfinale met 6-2 en 6-4 van Valeriya Strakhova (Oek, 301)(5). Eerder op de dag was Strakhova nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Quirine Lemoine in de tweede ronde.

Hogenkamp neemt het morgen voor een plaats in de finale op tegen de als vierde geplaatste Marie Benoit (Bel, 306).