Het Nederlandse Davis Cup-team is goed begonnen aan de ontmoeting met Frankrijk in de Wereldgroep. Thiemo de Bakker beet vanmiddag het spits af voor Nederland. Na afzeggingen van de twee Franse top 20-spelers Pouille (ATP 17) en Tsonga (ATP 19) nam De Bakker het vanmiddag op tegen Adrian Mannarino (Fra, 25). De huidige nummer 369 van de wereld speelde zoals vanouds weer zijn beste tennis in een Davis Cup-duel. De Bakker serveerde goed en was in de rally’s vaak de meerdere van Mannarino. Na twee uur en een kwartier ontdeed hij zich met 7-6(4), 6-3, 6-3 van de 31-jarige Fransman.

In de tweede partij van deze ontmoeting slaagde Robin Haase er niet in om de voorsprong uit te breide. De huidige nummer 4 van Frankrijk Richard Gasquet (Fra, 33) bracht de stand in evenwicht. De 30-jarige Hagenaar verloor na bijna drie uur met 4-6, 6-7(3), 6-3 en 5-7. Gasquet won 6 van de 7 voorgaande ontmoetingen met Haase.

Davis Cup-captain Paul Haarhuis heeft voor het derde duel vooralsnog voor Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop gekozen. Ze nemen het op tegen Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert (Fra).