Thiemo de Bakker is er vanmiddag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve eindstrijd in het Poolse Sopot (€64.000+H). In de kwartfinale moest de Westlander buigen voor Pedro Cachin (Arg, 282). De Bakker haalde vandaag niet het niveau van zijn voorgaande twee wedstrijden in Sopot. Na twee uur sloeg de 23-jarige Argentijn zich met 6-3, 3-6 en 6-2 langs de huidige nummer vier van Nederland.

De Bakker heeft de afgelopen drie weken twee keer de kwartfinales bereikt en boekte één toernooizege. Deze prestaties leveren hem 122 punten voor de wereldranglijst op.

Met de resultaten van de afgelopen twee toernooien heeft De Bakker zich nipt weten te plaatsen voor het kwalificatietoernooi van de US Open. Naast De Bakker zijn Tallon en Scott Griekspoor ook verzekerd van kwalificaties voor het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar.

Schoofs uitgeschakeld in kwartfinales
De als derde geplaatste Bibiane Schoofs heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het challengertoernooi in het Duitse Bad Saulgau ($25.000+H). In de kwartfinale moest ze haar meerdere erkennen in Olga Ianchuk (Oek, 327). De Oekraïense had tweeënhalf uur nodig om de partij met 6-1, 5-7 en 6-3 naar zich toe te trekken.