Thiemo de Bakker heeft zijn eerste toernooizege van 2018 te pakken. Hij schreef vandaag een futuretoernooi in het Italiaanse Santa Margherita di Pula ($25.000) op zijn naam. De Bakker kwam vandaag twee keer in actie in het enkelspel. De 29-jarige Westlander sloeg zich in de halve finale met 6-3 en 6-3 voorbij topseed Sumit Nagal (Ind, 223)(1).

Vier uur later moest De Bakker aantreden in de finale. Daarin nam hij het op tegen de als tweede geplaatste Atilla Balazs (Hon, 208)(2). Na twee uur was de Nederlander met 6-2, 5-7 en 6-1 te sterk voor zijn leeftijdsgenoot uit Hongarije.

Deze toernooizege levert hem 27 punten voor de wereldranglijst op. Aankomende week speelt De Bakker wederom een futuretoernooi op het Italiaanse gravel in Santa Margherita di Pula.

Nederlandse finale in Toulouse
Botic van de Zandschulp en Igor Sijsling zijn vandaag doorgedrongen tot de finale van het futuretoernooi in Toulouse (Fra)($15.000). Van de Zandschulp ontdeed zich in de halve finale in drie sets van de als tweede geplaatste David Guez (Fra, 299). Na een moeizame start wist de 22-jarige Wageninger de partij uiteindelijk met 2-6, 7-6(6) en 6-3 uit het vuur te slepen. Sijsling was in de andere halve finale in drie sets te sterk voor Gregoire Barrere (Fra, 427). Hij had twee uur nodig om de Fransman met 6-2, 5-7 en 7-5 van zich af te schudden.

Morgen strijden de twee Nederlanders voor de titel in Toulouse. Eerder dit jaar troffen Van de Zandschulp en Sijsling elkaar bij een futuretoernooi in Kaarst (Dui). De uiteindelijke toernooiwinaar Sijsling was in de halve finale met 6-4 en 7-5 te sterk.