Thiemo de Bakker is deze zomer bezig aan een aardige comeback bij de futuretoernooien in Nederland. Hij heeft vandaag in Rotterdam zijn derde titel op het laagste internationale niveau binnen gesleept. Eerder deze zomer was de voormalig nummer 1 bij de junioren al de sterkste bij de futuretoernooien in Alkmaar en Middelbug (beide $15.000).

In de finale van het futuretoernooi in Rotterdam was de als derde geplaatste De Bakker in twee overtuigende sets te sterk voor landgenoot Gijs Brouwer. De 21-jarige Brouwer kreeg totaal geen grip op de service, hij kon geen enkel breakpoint forceren. Na een uur stapte de Bakker met een 6-2 en 6-3 overwinning van de baan.

Deze toernooizege levert De Bakker 18 punten voor de wereldranglijst op. Brouwer houdt 10 punten over aan deze finale. De Bakker heeft zich afgemeld voor het futuretoernooi in Schoonhoven ($15.000) volgende week. Brouwer komt daar wel in actie en is als vijfde geplaatst. Daarnaast zijn oa de Nederlanders Botic van de Zandschulp, Boy Westerhof en Colin van Beem van de partij in het Zuid-Hollandse plaatsje.