Thiemo de Bakker heeft twee van de drie futuretoernooien in Nederland op zijn naam geschreven. Twee weken geleden schreef hij het futuretoernooi van Alkmaar ($15.000) op zijn naam. Vandaag was de 28-jarige Westlander de sterkste bij het toernooi in Middelburg ($15.000). In de eindstrijd was de ongeplaatste De Bakker in straight sets te sterk voor topseed Botic van de Zandschulp. Na ruim een uur sloeg hij zich met 6-3 en 6-4 langs zijn zeven jaar jongere landgenoot. Twee weken geleden was De Bakker bij het toernooi in Alkmaar met 6-2 en 6-1 te sterk voor Van de Zandschulp.

Deze toernooizege levert De Bakker 18 punten voor de wereldranglijst op. Aankomende week komt hij in actie bij een futuretoernooi in Amstelveen. In de daaropvolgende week is hij verzekerd van het challengertoernooi in Scheveningen dankzij een wildcard.

Rus wint challenger in Zeeland
Topseed Arantxa Rus is er vandaag in geslaagd om haar geplaatste status bij het challengertoernooi in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg ($25.000) waar te maken. In de eindstrijd rekende ze in drie sets af met Valentini Grammatikopoulou (Gri, 199)(2). Na een moeizaam begin trok Rus de partij uiteindelijk na een uur en drie kwartier met 2-6, 6-2 en 6-3 naar zich toe.

Rus heeft met de toernooizege 50 punten voor de wereldranglijst bij elkaar geslagen. Volgende week komt ze evenals Richel Hogenkamp en Bibiane Schoofs in actie bij een challengertoernooi in het Duitse Versmold ($60.000).